Удоми ме Не купуј
LAT / ĆIR

Случајни сусрет који је променио све

Дуги низ година, пси из градских прихватилишта Ветерине Београд са нестрпљењем ишчекују акције удомљавања, које се одржавају током целе године. На овим догађајима, бројне шапице проналазе своје срећне домове, добијају нови почетак и шансу за живот испуњен љубављу. Овако почиње и прича Беле, прелепе мешанке стафорда, која није имала среће да се од рођења нађе у рукама одговорних власника, због чега се и нашла одбачена, лишена дома и бриге. Након проналаска Беле, Ветерина Београд се побринула да ипак једног дана она спозна шта значи квалитетан живот и савесно власништво. Чекајући дан када ће пронаћи своје људе, ова дивна женка неколико пута ишла је на акције удомљавања, али није имала среће.

Њен живот се мења 18. јуна 2023. године, када долази на фестивал ,,Улични пси“, где су је двоје дивних људи - Маша и Лазар сасвим случајно спазили и када почиње њена срећна прича. Истог дана Бела је са новим власницима отишла у свој дом, у ком сада ужива. Њене омиљене активности су обилажење околних пет шопова, где је већ сви знају и дају јој специјалне посластице, игра са децом и са другим псима, јер је свима у крају познато да је Бела једна велика добрица и одличан друг за игру.

Још један члан придружио се Бели и овој дивној породици у октобру, када је Лазар пронашао мало, смрзнуто и гладно маче, на које није остао имун. Ово мало маче сада је одрасло, зове се Диабло и са Белом је прави тандем за игру, мажење и спавање. Бела, Диабло, Лазар и Маша воле да спавају заједно и да спремају оброке заједно. Бела обожава паркове за куце, одлазак на хиподром на коњске трке, одласке у пет френдли кафиће и на Паб Квиз где је сви воле, али обожава и децу, којој дозвољава апсолутно све, а највише воли када је хране кокицама којима не може да одоли.

Белина породица сећа се и дивног сусрета који се догодио у септембру, када су посетили Пет Фестивал на ком је била и Ветерина Београд. ,,Не зна се ко се коме више обрадовао“, препричава Машина мама Ина, додајући: ,,Зато Бела одлази на све манифестације удомљавања паса, јер зна да ће ту бити и пријатељи из Ветерине Београд и радује се када их види, радује се када види да се њени другари удомљавају.“

О томе на који начин се живот ове породице променио након доласка Беле, говори Ина: ,,Бела је унела пуно љубави и радости у наше животе…толико је лепих и позитивних ствари почело да се догађа од када је она део наше породице. Волимо је, љубимо, пазимо и трудимо се да заборави на све ружне ствари које су јој се десиле у животу. Волимо је и ми и сви људи који је упознају, јер је она један невероватан и предиван пас, а најбитније, члан породице. И зато апелујемо – молимо вас, не купујте, већ удомите љубимца, пружите дом бићу које ће вас обожавати као што ћете и ви њега.“