Удоми ме Не купуј
LAT / ĆIR

Нова шанса за срећу

Прелепа жућкаста женка у типу риџбека пронађена је као усамљен, напуштен пас, чији претходни власници нису више желели да се брину о њој. Она је у прихватилишту добила име Лили и од самог почетка била је веома весео, мазан и послушан пас, тражећи само љубав заузврат. Ту љубав пронашла је баш на Фестивалу ,,Улични пси“, где је сасвим случајно наишла дивна госпођа Маја. Маја је тог јутра из знатижеље одлучила да прошета до Калемегдана са својим сином и куцом Мими, која је такође удомљена, не знајући да ће баш тај дан бити нова шанса за срећу напуштене Лили.

 ,,Када смо дошли до штанда Ветерине Београд, угледали смо је, не слутећи да ће она бити наша највећа љубав и члан породице. Пришли смо јој, а она нас је изљубила као да нас зна читав живот. Мој син није желео да настави без ње и одлучили смо да је поведемо кући“, препричава Маја. Лили сада у свом срећном дому има необичне надимке – Цока и Бека, обожава пецива, домаће кексиће за куце, пољупце и мажење, а има и своју омиљену играчку гусеницу. Лили је пас дивне нарави, који се слаже са свима, без обзира на то да ли је реч о мачки, псу, или људима, а уз то је и невероватан чувар.

У међувремену, овој дивној породици придружио се још један члан, прелепа мешанка Хани, стара свега три месеца. Маја објашњава да је у почетку било тешко за Лили да се навикне на новог члана породице, али да су оне сада најбоље другарице: ,,Лили брине о Хани, купа је, мази и игра се са њом по цео дан. Када дође вече, обавезна је једна рунда трчкарања и проклизавања по кући“.

Ова прича је још једно сведочанство о томе да је љубав коју удомљени пси пружају својим власницима неизмерна, те да свако ко има жеље и могућности, треба да размисли о томе да отвори врата свог дома напуштеној куци или маци.